امروز بیش از هر زمان دیگری راه اندازی استارت آپ در میان اقشار مختلف جامعه طرفدار دارد. ممکن نیست در میان گفتگوی جوانان و افراد کارآفرین نشنیده باشید که میپرسند چگونه یک استارتاپ راه بیندازیم. دلیل این امر شاید در نوع و شیوه کارکرد کسب و کارهایی از این دست است. قوانین استارت آپ چندان پیچیده نیست و افراد با هر دانش و موقعیتی میتواند آن را راهاندازی کنند. امروزه انواع استارت آپ در زمینههای مختلف را میتوان در جای جای جامعه مشاهده کرد.
برای راهاندازی Startup نیاز به دانشی در مورد عملکرد و قوانین آن دارید؛ اینجاست که آموزش استارت آپ توسط افراد خبره و کارآفرینان موفق مطرح میشود. علاوه بر آن شما باید بدانید که نحوه ارائه استارت آپ شما به چه صورت خواهد بود.
طبق تعریف صحیح استارت آپ هر ایده جدیدی که منجر به تهیه و تولید محصول یا خدمات و بهبود عرضه و فروش آن شود را میتوان استارت آپ در نظر گرفت. امروزه قوانین استارت آپ شامل راهاندازی کسب و کاری نوپا توسط گروهی از افراد است که با سرمایه شخصی و خصوصی آن را اجرا میکنند. مهمترین عامل در انواع استارت آپ امروزی پایهگذاری آنها بر بستر اینترنت و فضای مجازی است. علاوه بر آن باید افرادی همفکر خود را برای اجرای این ایده به عنوان همتیمی یا هم بنیانگذار همراه خود کنید؛ بنابراین اگر شما هم ایدهای دارید که شامل این آیتمهاست میتوانید آن را تبدیل به یک کسب و کار استارتاپی کنید.
[irp posts=”4618″ name=”0 تا ۱۰۰ مسیر شغلی ; آشنایی، مدیریت و برنامه ریزی مسیر شغلی”]
در راه اندازی استارت آپ باید ابتدا با قوانین اولیه آن آشنایی داشته باشید. انواع استارت آپ باید از قوانین موجود برای فعالیت خود اطلاع داشته باشند تا دچار مشکلات حقوقی و زیان نشوند.
چگونه استارتاپ راه بیندازیم؟ مطمئناً برای راه اندازی استارت آپ اول باید با قوانین این کار آشنا شوید.
با طراحی بیزنس پلن در شروع کار میتوانید چهارچوب و رویههای موردنظر را تدوین کرده و آنها را بازنگری کنید. اگر از خود میپرسید که چگونه یک استارتاپ راه بیندازیم؟ پاسخ آن مطمئناً شامل نوشتن بیزنس پلن برای آن است. از آنجا که جزئیات طرح و نحوه اجرای آن، همچنین میزان هزینه راه اندازی استارت آپ ، شرکا و رویههای فروش و تولید محصول یا ارائه خدمات در بیزنس پلن ذکر میشود، میتوانید میزان موفقیت پروژه خود را با آن اندازهگیری کنید.
در حین تهیه بیزنس پلن برای راهاندازی Startup خودتان نیز با مشکلات احتمالی، میزان سود، تعداد افراد مورد نیاز برای اجرا و دیگر نکاتی که ممکن است به آنها فکر نکرده باشید، مواجه شوید. این در تصمیمگیری برای ادامه کار به شما کمک میکند.
برای تخمین هزینه راه اندازی استارت آپ باید درک درستی از سازوکار پروژه و شرکت خود داشته باشید. بسته به نوع تجارت و کاری که قرار است راهاندازی کنید، یقیناً هزینه اولیه متفاوت خواهد بود. هزینههایی که برای راهاندازی استارتاپ با آن مواجه خواهید شد به شرح زیر است:
پس از جذب سرمایهگذار و هم بنیانگذار میتوانید از سرمایههای مالی آنها برای ادامه کار بر اساس بخش مالی که در بیزنس پلن به آن اشاره شده است، شامل هزینه های جاری ، انواع تبلیغات مانند تبلیغات کلیکی گوگل استفاده کنید.
یکی از مهمترین مواردی که در آموزش استارتاپ به آن اشاره میشود، شناسایی مزیت رقابتی یا شناسایی نیاز است. برای اینکه یک کسب و کار موفق را پایهگذاری کنید، باید نیازسنجی کنید که محصول یا خدمات شما مناسب چه کسانی است. ممکن است که ایده شما قبلاً به نحوی اجرا شده باشد، باید رقبای خود را شناسایی کرده و راه حلی که شما را برتر از آنها میکند را بیابید. به عنوان مثال شما تمایل به راه اندازی استارت آپی برای فروش محصولات مصرفی خانوار هستید، در حال حاضر سایتها و فروشگاههای بسیاری اقدام به فروش این محصولات میکنند. مزیت رقابتی شما نسبت به سایرین میتواند تهیه کالاهای باکیفیت ولی با قیمت مناسب و کم باشد.
[irp posts=”4460″ name=”مدیریت چابک (Agile) چیست؟ ۱۰ مزایا و معایب agile”]
یکی از بخشهای مهمی که در راه اندازی استارت آپ باید به آن توجه داشته باشید، شناسایی رقبا و مزیت شما نسبت به آنها است.
در این بخش به معرفی مراحل مورد نیاز برای راهاندازی startup میپردازیم:
مهمترین عامل یک استارتاپ ایده تولید محصولی جدید یا ارائه خدمت متفاوت مانند اپ مارکتینگ است. این ایده تنها مختص ایدههای نو و دست اول نیست شما میتوانید راهکاری جدید و مبتکرانه برای ارائه خدمت یا محصولی که در حال حاضر وجود دارد، نیز به جامعه معرفی کنید.
پس از تحقیق و تفحص درباره ایده استارتاپی خود باید طرح کلی از آنچه قرار است در این کسب و کار انجام شود را روی کاغذ بنویسید. یکی از مهمترین مباحث آموزش استارت آپ مختص نوشتن و طراحی بیزنس پلن موفق است. در این پلن شما باید نقاط قوت و ضعف و مشکلات احتمالی را بسنجید که به شما امکان میدهد که میزان موفقیت و سودآوری این استارت آپ را تخمین بزنید.
حال که ایده مناسبی را برای راهاندازی استارتاپ خود در دست دارید و بر اساس آن بیزنس پلن خود را نوشتهاید، باید دست به کار شوید. اگر ایده شما نوآورانه و مبتکرانه است یا بر مبنای اختراعی است، قبل از نشان دادن آن به دیگران باید آن را به ثبت برسانید. دریافت مجوزهای لازم برای اجرای طرح نیز میتواند در این مرحله انجام شود.
برای راه اندازی استارت آپ به شکلی صحیح لازم است که نمونه یا ماکتی از کالا یا محصول خود در دست داشته باشید. کارهای خدماتی نیازی به این نمونه ندارند اما باید برای آنها چارت فرآیند انجام و رویههای خدمت و نوع آن را مشخص کنید. همچنین برای کسب و کارهای اینترنتی و برنامهنویسی نیز باید به تجزیه و تحلیل سیستم و فرآیندهای آن بپردازید.
یافتن شریک و سرمایهگذار معتمد که همفکر و همسوی شما باشد، معمولاً سخت است. شما برای راه اندازی استارت آپ خود نیاز به سرمایه دارید بنابراین باید سرمایهگذاران موردنظر خود را شناسایی کرده و با آنها در مورد طرح خود صحبت کنید.
یکی از مهمترین سرمایههای یک استارت آپ خصوصاً در زمان شروع، نیروی انسانی آن است. از آنجا که ایده شما هنوز شکل و شمایل یک کسب و کار تجاری را ندارد باید افرادی را به تیم خود دعوت کنید که روحیه استارتاپی داشته باشند.
پس از مشخص کردن چهارچوب عملکرد و جذب سرمایهگذار و نیرو، باید قبل از تولید انبوه به شناسایی بازار و جامعه مصرفی هدف بپردازید و برای آن برنامه ریزی داشته باشید. برای این بخش میتوانید از خدمات شرکتهای مشاوره و بازاریابی نیز استفاده کنید.
[irp posts=”4415″ name=”آموزش disc: تست + چک لیست رایگان رفتارشناسی با مدل DISC”]
برای راهاندازی استارتاپ نیاز است که ابتدا محصول یا خدمت خود را به صورت محدود برای یک جامعه مصرفی نمونه ارائه دهید. این کار مشکلات احتمالی محصول یا خدمت شما را قبل از ارائه آن به صورت انبوه مشخص میکند و میتوانید برنامه بهتری برای عرضه تنظیم کنید.
حال که در راه اندازی استارت آپ خود موفق شدهاید به مرحله تولید انبوه برسید باید از استراتژیهای مختلفی برای عرضه آن به بازار مصرف استفاده کنید. هک رشد یکی از این استراتژیهای موفق است که به کسب و کارهای استارتاپی در افزایش فروش و رشد آنها کمک میکند. تبیین نحوه ارائه استارت آپ نیز در این مرحله قرار میگیرد.
حرف آخر…
آموزش استارت آپ برای راهاندازی و موفقیتش لازم اما کافی نیست. برای راهاندازی استارتاپ موفق باید مراحلی را طی کرد و به تمام نکات قوت و ضعف آن مسلط شد. تلاش مداوم در کنار مشورت و کمک افراد همتیمی خلاق میتواند موفقیت شما را در این زمینه تضمین کند. برای تأمین هزینه راه اندازی استارت آپ میتوانید از سرمایهگذاران خصوصی دولتی مانند شتابدهندهها و بانکها نیز بهره ببرید.
برخی از سوالات رایج
[sp_easyaccordion id=”5168″]
وبینارها با اهداف متفاوتی همچون جذب لید، ایجاد آگاهی از برند یا آموزش برگزار میشوند.…
جذب لید با وبینار یک روش کاربردی برای جذب مشتری و توسعه کسب و کار…
ایونت مارکتینگ یا بازاریابی رویدادی چیست؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع ایونت مارکتینگ…
اگر به فکر مهاجرت هستید و نمی دانید کدام روش را برای مهاجرت انتخاب کنید،…
مهارتهای تحصیلی میتوانند ابزار مهمی برای موفقیت در تحصیلات و شغل باشند و آموزش مهارتهای…
کوچینگ یک فرایند همکاری است که بین یک کوچ حرفهای و یک فرد یا گروهی…
View Comments
با تشکر از مقاله خوبتون واقعا صفر تا صد راه اندازی استارت آپ رو داخل این مقاله گفتین یک مقاله جامع از آموزش راه اندازی استارت آپ بنظر من این محتواتون
خیلی مقاله خوبی بود بنظرتون هزینه راه اندازی استارتاپ برای مدت یکسال را میشه براورد کرد ؟