داستان موفقیت مشتریان

آموزش وبیناری؛ انتخاب هوشمندانه اساتید

شاید برای شما پیش آمده باشد که قصد شرکت در سمینار یکی از سخنرانان مورد علاقه تان را داشتید اما به دلیل برگزاری سمینار در یک شهر دیگر از حضور در آن منصرف شدید. چون با یک حساب سرانگشتی متوجه شدید که شرکت در این سمینار هزینه و زمان زیادی را برای شما دارد و شاید هم سخنرانی باشید که قصد برگزاری یک سمینار در شهرهای مختلف را داشتید اما با محاسبه هزینه های برگزاری سمینار (مثل هزینه اجاره سالن، هزینه رفت و آمد و …) از تصمیم خود منصرف شدید.

دکتر مهدی کنعانی از جمله سخنرانانی هستند که با برگزاری وبینار، فرصت برقراری ارتباط و تعامل با مخاطبان بیشتر در سرتاسر ایران را تجربه کرده اند و افراد زیادی از شهرهای مختلف ایران امکان حضور در وبینارهای ایشان را داشتند بدون آنکه بخواهند از شهری به شهر دیگر بروند.

دکتر کنعانی از دانش آموختگان ممتاز رشته کارآفرینی (گرایش سازمانی) در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و مدرس دوره‌های MBA و DBA در دانشگاه تهران هستند و هم اکنون به عنوان مشاور و متخصص در حوزه های سرمایه گذاری، مدلهای کسب و کار و نیز همکاریهای بین‌المللی و انتقال فناوری در صنایع و سازمانهای دولتی و خصوصی کشور فعالیت دارند.

دکتر کنعانی تجربه تدریس و سخنرانی در ۱۲ وبینار که توسط ایسمینار برگزار شده است را دارند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا مصاحبه ای را با ایشان ترتیب بدهیم و از تجربیاتشان درباره سخنرانی در وبینار بپرسیم.

سلام آقای دکتر لطفا خودتان را معرفی کنید و نحوه آشنایی تان با وبینار و ایسمینار را توضیح دهید.

سلام من مهدی کنعانی هستم. با مقوله وبینار حدود ۱۵ سال قبل به عنوان یکی از مسیر های تحول مبتنی بر cloud (رایانش ابری) آشنا شدم. به نظرم یکی از برکات وبینار، ایجاد بستر‌های آموزش تعاملی است که روز‌به‌روز توسعه می‌یابد.

اولین بار که دوره های مجازی را در دانشگاه تدریس می کردم، با بستر وبینار آشنا شدم. چندین سال پیش وقتی که مانوئل اوهانجانیانس (مدیر و بنیان‎گذار وب‎سایت ایسمینار) تماس تلفنی با من داشتند، با ایسمینار آشنا شدم. باید بگویم که بلوغ دوره‌های آموزشی مبتنی بر وب در کشورمان را مدیون و مرهون ایسمینار و چند شرکت کارآفرین دیگر در این حوزه هستیم.

 

از آنجایی که بالغ بر ۱۲ وبینار با همکاری ایسمینار برگزار کردید، نظر شما در مورد وبینار و تجربه شخصی شما از برگزاری وبینار چیست؟

به عنوان یک استاد در برگزاری وبینار با چند امتیاز و چالش مواجه شدم که به نظرم بیان آنها می تواند کمک خوبی برای سایر اساتید باشد:

امتیاز اول، رفع محدودیت فضای فیزیکی و عدم نیاز به اجاره سالن و آمفی تئاتر است.

امتیاز دوم، امکان تنظیم انرژی است؛ شرایط وبینار این اجازه را به من می دهد که در حالت نشسته با صرف انرژی کمتر مطالب را ارائه بدهم.

امتیاز سوم، مدیریت زمان است؛ مثلا یک سمینار ۴ ساعته را اگر بخواهیم خارج از تهران برگزار کنیم، با مشکلات رفت‌ و‌‌ برگشت و هزینه های مالی و زمانی روبرو هستیم.

امتیاز چهارم، امکان مستند سازی و تصویر برداری از وبینار می باشد. در سمینار های حضوری حتی اگر دوربین و صدای استاد و موارد دیگر، همگی عالی باشند، باوجود این باز هم شخصی که در حال سوال پرسیدن هست، هنگام حرکت استاد از دوربین عقب می افتد و دوربین نمی تواند سوال شونده و سوال کننده را همزمان ببیند. پس با توجه به این که اینجا پرسش و پاسخ ها ثبت می شود، نسبت به سمینار حضوری، خیلی مزیت دارد.

[su_divider top=”no”]

پیشنهاد مطالعه: نرم افزار وبینار چه امکاناتی داره؟

[su_divider top=”no”]

برگزاری وبینار چالش هایی هم دارد که به نظرم با کمک پشتیبان می توان آن ها را برطرف کرد:

چالش اول این است که بعضی از کاربرها هنوز با فضای وبینار آشنا نیستند. آنها به خاطر نگرانی از قطعی ها، شرکت کردن در وبینار را از دست می دهند. در حالی که قطع و وصل شدن اینترنت یک مشکل فنی و قابل حل است.

چالش دوم در برگزاری وبینار این هست که اساتید با توجه به اینکه صدایشان ضبط می شود نسبت به جلسه حضوری محتاطانه‌تر صحبت می کنند.

چالش سوم این هست که بعضی از اساتید نمی توانند در وبینار حس مناسب را بگیرند. چون سمینار حضوری مثل تئاتر زنده هست. این مثل تفاوت تئاتر و سینماست. در سینما، بازیگر خودش باید بتواند حس بگیرد.

 

مشاهدات ما مطابق حرف های شماست. ممکن است برخی از اساتید که اتفاقا سخنوران حرفه ای هستند و تجربه زیادی در برگزاری سمینار دارند  هنگام سخنرانی در وبینار دچار اضطراب شوند و به سختی بتوانند با مخاطبانی که به صورت آنلاین حضور دارند ارتباط برقرار کنند. شما تا به حال در برگزاری وبینار به چنین مشکلی برخورده‌اید؟ اگر پاسخ شما بله است، چطور توانستید با اضطراب سخنرانی در یک وبینار مقابله کنید؟

من خودم تا به‌حال این مشکل را نداشتم. حدود ده سال پیش وقتی که برای شبکه آموزش برنامه تلویزیونی ضبط می کردیم، شرایط به این شکل بود که فقط خود شخص روبروی دوربین در استودیو حضور داشت. یعنی حتی سوال و جواب هم وجود نداشت. آن موقع هم این مشکل را نداشتم. اینجا که سوال و جواب و تعامل و پشتیبان هست و نسبت به ضبط برنامه های تلویزیونی غیر زنده خیلی زنده تر هست. به همین خاطر من این مشکل را نداشتم.

اما نکته ای که می توانم به اساتید عزیز عرض کنم این هست که شاید قدرت تصور مخاطب بتواند کمک بکند. این مورد بیشتر به نیمکره‌ی راست مغز مربوط می شود. اگر فعالیت‌هایی که بتواند قدرت تجسم ما را بیشتر کند را تمرین کنیم، می توانیم سخنرانی در مقابل سی چهل نفر را بهتر اجرا کنیم.

[su_divider top=”no”]

پیشنهاد مطالعه: چگونه یک سخنران موفق در وبینار باشیم؟

[su_divider top=”no”]

از آنجا که شما  چندین وبینار با ایسمینار داشتید، تعامل پشتیبانان ایسمینار با شما چطور بود؟ و نظر مخاطبان راجع به پشتیبانی و مطالب ارائه شده چگونه بود؟

یک مزیت برگزاری وبینار از طریق ایسمینار امکان نظر سنجی بلافاصله بعد از وبینار است. مخاطبان معمولا در نظرسنجی از پشتیبان، اعلام رضایت می کردند. البته خود من در این مدت عشق به وبینار و ایسمینار را در پشتیبان ها دیده ام. تفاوت بسیاری بین کسی که کاری را با عشق پیگیری می کند با کسی که از سر وظیفه در حال انجام کاری هست، وجود دارد.

شاید بخشی از آن هم به خاطر این است که افرادی که در ایسمینار کار می کنند، موسس هستند و بین این افراد حالت کارمندی کمتر دیدم. افرادی هم که همکاری می کنند معمولا نسبت به این کار یک عشقی داشتند. شاید بخشی از آن هم به این دلیل باشد که می گویند عشق به کارآفرینی مسری است، مثل سرما خوردگی!

به نظرم مانوئل اوهانجانیاس (مدیر ایسمینار)، خود شما خانم اوهانجانیاس (مدیر بازاریابی ایسمینار) و خانم خدابخشیان (مدیر اجرایی ایسمینار) که عاشق کارتان هستید این عشق را به بقیه اعضای تیم منتقل می کنید.

[su_divider top=”no”]

پیشنهاد مطالعه: وقتی می گوییم پشتیبان وبینار، از چی حرف می زنیم؟

[su_divider top=”no”]

پیشنهاد شما به مخاطبانی که در تهران و شهرهای دیگر هستند چیست؟ به نظر شما وبینار چه مزیتی میتواند برای آنها داشته باشد؟

عزیزانی که قصد دارند در وبینار شرکت کنند، ممکن است بگویند من صبر میکنم دکتر کنعانی سمینار برگزار کند و در آن شرکت می کنم. اما باید توجه کنند که طی دو یا سه سال آینده انتخاب ها به این وسعت نخواهد بود. کم کم فضای آموزش وبیناری تر و مجازی تر می شود. در آینده وبینار جزو انتخاب های اصلی اساتید خواهد بود.

به عزیزانی که خارج از تهران هستند و قصد شرکت در وبینار را دارند، پیشنهاد می کنم که اگر سوال یا ابهامی دارند، با تیم ایسمینار تماس بگیرند و از راهنمایی های خوب آنها استفاده کنند.

البته با حداقل اطلاعات کامپیوتری می توانند بر بستر ایسمینار در وبینارها شرکت و در هزینه و انرژی رفت و آمد صرفه جویی کنند. عزیزانی هم که چالش اینترنت دارند، می توانند از فیلم ضبط شده وبینارها که توسط ایسمینار به خوبی توزیع و پردازش می شود استفاده کنند.

آقای دکتر صحبت پایانی یا پیشنهاد شما چیست؟

ما در بازاریابی تلفنی به همه توصیه می کنیم وقتی در حال صحبت کردن هستند، طوری ژست بگیرند که انگار فرد روبروی آنها نشسته است. چون اگر این حس وجود نداشته باشد، من روی صندلی ام لم می دهم، لباس غیر رسمی می پوشم و این ناخودآگاه به مخاطب منتقل می شود.

و پیشنهادم به عزیزانی که در وبینار شرکت می کنند این است که ساعتی که در حال شرکت در وبینار هستند، کارهای متفرقه انجام ندهند و تمرکزشان را حفظ کنند. در این صورت بهره وری آنها از وبینار خیلی بالا می رود. فعالیت هایی در حد نوشیدن و میل کردن و تجدید قوا می تواند مناسب باشد. ولی حفظ حالت سر کلاس نشستن و دیسیپلین داشتن و حتی به تن داشتن لباس نیمه رسمی به حفظ تمرکز کمک می کند.

آقای دکتر ممنون از وقتی که در اختیار ما گذاشتید.

اگر شما هم تمایل به برگزاری وبینار دارید، می توانید بر روی دکمه سبز رنگ زیر کلیک و درخواست خود را ثبت کنید:

[su_button url=”https://eseminar.tv/new-webinar/create-webinar-first?utm_esmn=knaniinterblog” target=”blank” style=”3d” background=”#3aa734″ color=”#ffffff” size=”8″ radius=”10″ icon_color=”#38a063″]برای برگزاری وبینار کلیک کنید[/su_button]

 

مصاحبه و گفتگو: مارینا اوهانجانیانس

پیاده سازی مصاحبه: امیر بیات و محمد صالحی پاک

مارینا اوهانجانیانس

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی از دانشگاه خوارزمی تهران، مدیر بازاریابی ایسمینار، مشاور تامین محتوا و علاقه مند به نوشتن، مباحث استارتاپی و راه اندازی کسب و کارهای نوپا هستم.

View Comments

Recent Posts

روش های آموزش محصول به کاربران با وبینار | آموزش استفاده از محصول با وبینار

وبینارها با اهداف متفاوتی همچون جذب لید، ایجاد آگاهی از برند یا آموزش برگزار می‌شوند.…

3 ماه ago

روش های جذب لید یا تولید سرنخ با برگزاری وبینار

جذب لید با وبینار یک روش کاربردی برای جذب مشتری و توسعه کسب و کار…

3 ماه ago

ایونت مارکتینگ یا بازاریابی رویدادی چیست؟ معرفی انواع بازاریابی رویدادی

ایونت مارکتینگ یا بازاریابی رویدادی چیست؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع ایونت مارکتینگ…

3 ماه ago

مهاجرت تحصیلی به چه صورت انجام می گیرد؟ به همراه معرفی انواع روش های مهاجرت

اگر به فکر مهاجرت هستید و نمی دانید کدام روش را برای مهاجرت انتخاب کنید،…

7 ماه ago

مهارت های تحصیلی – اصلی‌ترین راه برای موفقیت

مهارت‌های تحصیلی می‌توانند ابزار مهمی برای موفقیت در تحصیلات و شغل باشند و آموزش مهارت‌های…

8 ماه ago

بیزنس کوچینگ چیست؟ چرا به بیزنس کوچینگ نیاز داریم؟

کوچینگ یک فرایند همکاری است که بین یک کوچ حرفه‌ای و یک فرد یا گروهی…

8 ماه ago