ویژگی ها یا فیچرهای جدیدی که به محصولاتمان اضافه می کنیم همیشه یک اتفاق خوب نیستند و باید از جنبه های مختلف بررسی شوند تا در نهایت در خصوص افزودن آن تصمیم گیری شود.
اگر شما هم درگیر یک پروژه ی واقعی در شرکت خود باشید حتما تا به حال برایتان پیش آمده است که یک تماس از جانب مشتریانیتان با پشتیبانی وب سایت یا شرکت شما گرفته شود و متوجه نیازها و مشکلات جدید آنها بشوید.
در این حالت تلاش می کنید تا یک راه حل مناسب برای رفع نیاز آن ها پیدا کنید. بعد از آن فکر خود را با هم تیمی هایتان به اشتراک می گذارید و متوجه می شوید که زمان زیادی نیاز است تا راه حل پیشنهادی شما به مرحله ی اجرا برسد و پیاده سازی آن از نظر فنی عملا غیر ممکن است. به همین دلیل است که همیشه یک راه حل خوب به عنوان ویژگی جدید برای یک محصول پذیرفته نمی شود.
گاهی نیز پیش می آید که فکر می کنید یک فیچر خوب است و به بازار ارائه می دهید اما از سمت واحد فروش و بازار به شما می گویند که کاربر ها ریزش داشته اند و یا بازگشت کاربر ها کم شده است. در واقع ویژگی جدید هر چیزی است که به پروژه اضافه می کنید و یا قرار است اضافه کنید و باید از زیر فیلتر های زیادی رد شود.
یکی از ۴ سرنوشت زیر در انتظار هر ویژگی جدیدی است که میخواهیم به محصول اضافه کنیم:
چرخه ی هوک
همان طور که در عکس زیر می بینید چرخه ی هوک یک فرایند تکرار پذیر است که در زمینه های مختلفی قابل استفاده است و در واقع فرایند تکرار را به تصویر می کشد. مفهوم این چرخه در یک پروژه ی واقعی به این معنی است که با خلق ارزش پیشنهادی که با خلق عادت رفتاری در مشتری همراه است به کسب در آمد ادامه دار و بی وقفه برسید.
چرخه ی هوک در هر زمینه ای قابل پیاده سازی است. در این چرخه وقتی یک تلنگر رخ می دهد، باعث می شود فرد به آن واکنش نشان دهد و در قبال آن واکنش، جایزه دریافت کند. دقیقا مثل این می ماند که فرد احساس گرسنگی کند.در مقابل این احساس فرد غذا می خورد و سیر می شود. این پروسه آن قدر تکرار می شود تا به یک عادت تبدیل می شود و فرد در چرخه ی آن مدام می چرخد.
این تلنگر ها می تواند عوامل درونی یا عوامل بیرونی داشته باشند!
عوامل بیرونی یعنی وقتی شما در غذا خوری شرکت هستید نا خود آگاه گرسنه می شوید. ولی زمانی به یک اعتیاد تبدیل می شود که این عوامل بیرونی به عوامل درونی تبدیل شود. این جاست که شروع می کنیم به کنترل کردن. شب اینستاگرام را چک کرده ایم صبح از خواب بلند می شویم و ناخودآگاه دوباره این کار را می کنیم که مبادا چیزی را از دست بدهیم.
بنابراین با توجه به تصمیمی که برای سرنوشت یک ویژگی جدید در محصول می گیریم، به این موضوع می رسیم که:
دلایل زیادی وجود دارد که باید به اضافه کردن یک ویژگی جدید نه گفت؛ اما همیشه ما دلیلی در ذهنمان می آوریم که آن ویژگی را قبول کنیم و به بازار بفرستیم.
میزان زمانی که طول می کشد تا یک ویژگی جدید به سیستم اضافه شود اصلا سنجه ی مناسبی برای اضافه کردن آن ویژگی به پروژه نیست. باید عامل های زیادی در تصمیم گیری تاثیر گذار باشد.
باید از خود بپرسیم که این مشتری ها چه کسانی هستند؟ چند درصد از کل مشتری هایمان هستند؟ و به چه دلیل آن ها را از دست می دهیم؟
زمانی هست که ۶۰% از کاربران مدام ایمیل می زنند و میخواهند که قسمتی از سایت را درست کنید چون مدام به مشکل خورده اند. در این حالت اضافه کردن آن منطقی به نظر می رسد. اما ممکن است بیاییند و بگویند چرا در سیستم چت خود ایموجی ندارید؟ این جاست که باید تحقیق کرد که آیا در سیستم های چت دیگر ایموجی وجود دارد؟ و چرا وجود دارد ؟ بعد از آن تصمیم به اضافه کردن آن گرفت.
باید به مدیر خود بگویید که اگر من را به عنوان متخصص در این کار قبول دارید با ذکر دلایل و مدرک به او اطمینان بدید که اضافه کردن این ویژگی ایده ی خوبی نیست. اگر هنوز هم اصرار دارد که آن ویژگی اضافه شود از او بخواهید که فرد دیگری را برای این کار بیاورد و به حرفه ای بودن خود خدشه وارد نکنید.
سوال این جاست که این فرد چقدر درباره ی محصول ما می داند؟ چقدر راجع به مشتری ها می داند؟ و دقیقا چقدر راجع به تاثیر آن ویژگی که ما طراحی کرده ایم بر روی کاربرها آگاهی دارد؟
باید به کسب و کار خود نگاه کنیم. به عنوان مثال اگر کسب و کار شما در زمینه ی فروش لباس عروس است، در بهترین حالت مشتری بالقوه ی شما یک لباس عروس از شما می خرد و دیگر به سراغ شما نمی آید. مگر یک فرد چند بار در عمرش ازدواج می کند؟
در این حالت باید ویژگی های جانبی به کاربر بدهیم. برای مثال یک رگال لباس ساقدوش نیز در کنار لباس های عروس به مشتری ارائه دهیم تا در کنار عروس به چند نفر دیگر نیز لباس بفروشید و این که ساقدوش ها در آینده عروس شوند نیز زیاد است.
و فیچرهای جانبی دیگر !
شروین مشایخ به ۱۳ دلیل دیگر در این خصوص در وبینار تجربه ی کاربری در پروژه های واقعی اشاره کرده است. می توانید بخشی از ویدئوی این وبینار را در ادامه مشاهده کنید:
[aparat id=”FASyB” width=”600″]
در این وبینار همچنین می توانید درباره ی برخورد با ویژگی های جدیدی که برای طراحی و اجرا انتخاب شدند بشنوید. در ادامه راه هایی که باعث می شود، یک فیچر جدید در سایت شما بیشتر دیده شود و این که چه کار کنید تا کاربران آن را ببیند و از آن استفاده کنند را در می یابید.
[su_button url=”https://eseminar.tv/webinar/%D9%88%D8%A8%DB%8C%D9%86%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D8%AC%D8%B1%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%D8%B1%D9%88%DA%98%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9%DB%8C” target=”blank” style=”3d” background=”#4eba65″ color=”#ffffff” size=”8″ radius=”10″]خرید ویدیوی وبینار تجربه کاربری در پروژه های واقعی[/su_button]
کد تخفیف ایسمیناری ۱۵ هزار تومانی: uxb
مهلت استفاده تا پایان اسفند ۹۷
وبینارها با اهداف متفاوتی همچون جذب لید، ایجاد آگاهی از برند یا آموزش برگزار میشوند.…
جذب لید با وبینار یک روش کاربردی برای جذب مشتری و توسعه کسب و کار…
ایونت مارکتینگ یا بازاریابی رویدادی چیست؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع ایونت مارکتینگ…
اگر به فکر مهاجرت هستید و نمی دانید کدام روش را برای مهاجرت انتخاب کنید،…
مهارتهای تحصیلی میتوانند ابزار مهمی برای موفقیت در تحصیلات و شغل باشند و آموزش مهارتهای…
کوچینگ یک فرایند همکاری است که بین یک کوچ حرفهای و یک فرد یا گروهی…
View Comments
متشكر مفيد بود
احتمالا ویدیو وبینار بتونه بهتون کمک بیشتری کنه و خوش حالیم که برای شما مفید بوده است.
سلام ویدیو وبینار در دسترس هست؟
سلام بله به صورت مادام العمر هست شما هم میتونید ویدیو های وبینار های برگزار شده رو دانلود و مشاهده کنید.