بیت کوین ؛ از قافله عقب نمانید
محتوای جدول

بهتر است مقاله مان را با یک عبارت کلیشه ای (آیا می دانستید) آغاز کنیم.

آیا می دانستید حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر بیت کوین ۶۲.۸۸ میلیارد دلار بوده؟

اگر قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال را دنبال کنید دهانتان از تعجب باز خواهد ماند ?

بیت کوین اگرچه پدیده ای نسبتاً جدید بشمار می آید، اما به سرعت رو به رشد است بگونه ای که در سال جاری، گردش مالی آن در جایگاه ششم در بین تمام ارزهای جهان است. بیت کوین پس از پوند، روبل و ون قرار دارد.

پول‌های معمولی به وسیله بانک‌های مرکزی ایجاد می‌شوند؛ در واقع بانک‌های مرکزی تصمیم می‌گیرند این پول‌ها وجود داشته باشند تا به وسیله‌ آن از دولت اوراق قرضه خریداری کنند. بانک‌ها و شبکه پرداخت آن را به دقت کنترل می‌کنند تا بتوانند از امتیاز آن بهره‌مند شوند. آن‌ها دروازه‌های سیستم مالی هستند. اما بیت کوین، این ارز رمزپایه این رویه را تغییر داده است.

 

بیت کوین چیست؟

بیت کوین (Bitcoin) یک واحد پول مجازی است که تماما در اینترنت قرار دارد و از سیستم رمز نویسی خاصی استفاده می کند که باعث می شود بدون نیاز به نهاد مرکزی (مانند بانک مرکزی) و کاملا مستقل فعالیت کند. به عبارت دیگر می توان گفت بیت کوین یک شبکه پرداخت غیر متمرکز است؛ به این معنا که هیچ شخص و سازمانی بروی فرایند تولید و تغییر قیمت آن کنترلی ندارند و افراد می‌توانند بدون نیاز به واسطه در آن عمل کنند. بخشی از جذابیت بیت کوین به خاطر همین موضوع است.

بیت کوینبیت کوین یک نوع ارز دیجیتال است که به صورت مجازی ساخته و نگهداری می‌شود. کسی آن را کنترل نمی‌کند، چاپ نمی‌شود و به وسیله نرم‌افزاهای رایانه‌ای که در سراسر جهان مشغول حل مسائل ریاضی هستند، تولید می‌شود. امروزه تعداد روزافزونی از کسب و کارها و افراد از بیت کوین استفاده می کنند.

مردم به بیت کوین اعتماد دارند و سهم بزرگی از این اعتماد ناشی از این حقیقت است که اصولاً نیازی به اعتماد کردن نیست. بیت کوین کاملاً متن باز و تمرکززدایی شده است. یعنی هر کس هر زمانی که بخواهد می تواند به سراسر کد منبع آن، دسترسی داشته باشد. بنابراین هر توسعه دهنده ای در جهان می تواند بدقت، درستی طرز کار بیت کوین را زیر نظر داشته باشد. هر کسی می تواند شفافیت تمامی تراکنشها و بیت کوین های ساخته شده را سریعا مورد بررسی قرار دهد. نکته مهمی که در مورد بیت کوین وجود دارد این است که هیچ سازمان یا فردی نمی تواند آن را کنترل کند و حتی اگر تمامی کاربران نتوانند به این شبکه اعتماد کنند، امنیت شبکه همچنان پابرجاست.

 

ویژگی های بیت کوین

در ادامه به برخی از ویژگی های بیت کوین اشاره می کنیم:

بیت‌کوین مرکزی ندارد

شبکه بیت کوین توسط یک بانک مرکزی کنترل نمی‌شود. هر رایانه‌ای که بیت کوین را استخراج و تراکنش‌ها را تایید می‌کند بخشی از شبکه است. بدین ترتیب هیچ دستگاه دولتی نمی‌تواند با اتخاذ سیاست‌های پولی باعث ایجاد بحران مالی در آن شود یا اینکه بیت کوین‌های افراد را ضبط کند.

هزینه انتقال آن ناچیز است

این مورد به اندازه کافی روشن است و نیازی به توضیح آن نیست.

تنها اطلاعات ضروری برای خرید در اختیار فروشنده قرار می گیرد

برای مثال اگر شما خدمتی را از سایتی خریداری کرده اید که نیازی به ارسال پستی ندارد، شما آدرس خود در اختیار فروشنده قرار نخواهید داد.

بیت کوین شفاف عمل می‌کند

هر تراکنشی که در شبکه انجام می شود در دفتری به نام بلاک چین ذخیره می شود.

پی نوشت: سعی می کنیم بلاک چین را با یک مثال ساده تعریف کنیم. به صورت کلی زمانی که شما پولی را در یک بانک سپرده‌گذاری کرده اید، بانک مربوطه اطلاعات سپرده و حساب شما را در یک پایگاه داده بزرگ ذخیره می‌کند. بیت کوین هم کار مشابهی را برای حفظ اطلاعات حساب‌های کاربران انجام می‌دهد، اما برخلاف یک بانک، در بیت کوین با توجه به ماهیتی که دارد نمی‌توان به یک قدرت مرکزی که پایگاه داده را برای کاربران مدیریت و ذخیره کند، اعتماد کرد. به همین دلیل بیت کوین برای جلوگیری از این مشکل، پایگاه داده را به مجموعه‌های کوچکی که «بلاک‌ها» نامیده می‌شوند تقسیم می کند.

بلاک چین

هر بلاک یک جور برچسب یا Label است که آن را به بلاک قبلی پیوند می‌دهد به ترتیبی که هر کسی می‌تواند تمام پایگاه داده را که از این قسمت‌های مجزا تشکیل شده گردآوری کند؛ به عبارتی هر کسی که از بیت کوین استفاده می‌کند، یک نسخه از کل پایگاه داده را که زنجیره بلوک نامیده می‌شود ذخیره می‌کند و این مجموعه‌های بسیار کوچک را بین هم ردوبدل می‌کنند. زنجیره بلوکی میان تمام کاربران بیت کوین به اشتراک گذاشته شده است.

 

انتقال بسیار سریع انجام می گیرد

پس از اینکه شبکه پرداخت شما را تایید کند می توانید پول را در عرض چند دقیقه به هر جایی که تمایل دارید ارسال کنید.

بیت کوین پس از انتقال قابل بازگشت نیست

زمان انتقال باید حواستان کاملا جمع باشد چون بعد از ارسال پول، امکان بازگشت آن وجود ندارد.

ممکن است بعد از خواندن این مقاله برای شما هم این سوالات پیش بیاد که:

  • فرآیند کار با بیت‌کوین، انتقال و دریافت رمز‌ارز به چه صورت هست؟
  • این بازارها دارای چه قوانین و مقرراتی هستند؟

 

به این سوالات در وبینار ۲ ساعته بیت کوین و بلاک چِین (زنحیره بلوک) پاسخ داده شده است.

برای خرید ویدئوی وبینار بیت کوین و بلاک چین از کد تخفیف زیر استفاده کنید: blogd

[su_button url=”https://eseminar.tv/webinar/%D9%88%D8%A8%DB%8C%D9%86%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D9%88%DB%8C%D9%86-%D9%88-%D8%A8%D9%84%D8%A7%DA%A9-%DA%86-%DB%8C%D9%86-%D8%B2%D9%86%D8%AC%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D9%84%D9%88%DA%A9″ style=”3d” background=”#4eba65″ color=”#ffffff” size=”8″ radius=”10″ icon=”icon: shopping-basket”]خرید ویدئوی آموزشی بیت کوین و بلاک چین[/su_button]

برای نگارش این مقاله از منابع زیر استفاده شده است:

  • Bitcoin.org
  • mihanpay.info
  • payment24.ir
  • coiniran.com

1 دیدگاه دربارهٔ «بیت کوین ؛ از قافله عقب نمانید»

  1. مرتضی مخبریان

    یک فعالیت و بطور کلی سرگرمی بسیار ارزشمند است با تشکر از تمامی استادان وصاحبان نظر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
پیمایش به بالا